‘Wat is dit nou weer?’ Een vraag die wij geregeld horen tijdens onze KOOCKworkshops. En waarop wij maar al te graag het antwoord geven.
Mensen informeren over eten, dat is waar het bij KOOCK om draait.
Ook jou laten we graag kennismaken met nieuwe ingrediënten, die lang niet altijd van exotische komaf zijn. Zo leveren oer-Hollandse groenten vaak gefronste wenkbrauwen op. Dát soort reacties, daar smullen wij van.
Buiten nieuwe ingrediënten leer je tijdens onze workshops ook een andere kant kennen van je collega’s, relaties en vrienden. Gaat best ver, hè? Maar telkens opnieuw zien we dat samen koken een bijzondere dynamiek oplevert. Dat de switch van kantoor naar keuken nieuwe inzichten oplevert en tot verrassende gesprekken leidt.
Niet dat onze workshops bedoeld zijn als ontmoetingstherapie. Verre van zelfs.
Eerst en vooral willen wij jou en de andere deelnemers een paar ontspannen uurtjes bezorgen, afgesloten met een heerlijke, zelf bereide maaltijd. Maar het is een mooie bijkomstigheid dat samen koken vaak nieuwe kennismakingen oplevert. En dat smaakt altijd goed.
Waar je aan kunt denken bij een KOOCKworkshop? Aan alles dat met eten te maken heeft. Wil jij een workshop met een Zuid-Afrikaans thema? Prima.
Of toch ‘iets’ met de Thaise keuken? Ook goed. Laat je het liever aan ons over om voor jouw groep wat te verzinnen? Doen we graag.
Koken met chocolade, met bier, met insecten: je kunt het zo gek niet verzinnen.
Dat doet KOOCK wel.
Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.
Dé perfecte manier om de culinaire cultuur van een land te verkennen én snel iets te eten. Street food vind je in alle soorten en maten en is overal ter wereld verkrijgbaar.
Tijdens deze workshop maken we verschillende gerechten geïnspireerd op de vele foodstalletjes uit alle windstreken van de wereld.
Een mengeling van wereldsmaken en kooktechnieken.
We creëren nieuwe gerechten door ingrediënten, kruiden, specerijen en
kooktechnieken uit ten minste twee werelddelen samen te brengen.
Veganistisch eten houdt in dat je geen vlees, vis, zuivel en eieren eet of drinkt.
Is dat niet saai? KOOCK maakt vegan eten spannend en lekker!
We laten je zien en proeven dat dierlijke producten geen
‘must’ zijn om heerlijk te eten of je voldaan te voelen.
Vergeten groenten....of juist niet?! Pastinaak, aardpeer, schorseneer, snijbiet,
ze zijn steeds meer te vinden in de supermarkt. Wil je weten welke heerlijk gerechten
je met deze groenten kunt maken? Samen maken we verrassende en gezonde
gerechten zodat we deze groenten niet vergeten.
Een uitdaging voor de gevorderde kok! Koken met gevoel en naar eigen smaak.
De ‘black box’ is gevuld met een dagvers assortiment aan ingrediënten.
Samen overleggen, ontdekken, voelen, proeven, ruiken en uiteindelijk
een menu samenstellen. Ervaar hoe leuk en creatief koken is en laat je
verrassen door een positief resultaat.
Indonesië heeft grote culinaire tradities die zich ontleent aan invloeden
uit de hele wereld doordat het land op het kruispunt ligt van belangrijke
handelsroutes. De Indonesische keuken maakt gebruik van exotische specerijen
en kruiden en KOOCK laat je zien dat het koken van Indonesische gerechten
eenvoudiger is dan je zou denken.