Wie KOOCK is? Dat zijn wij, Mark Coenen en Irene Disse.
Twee verschillende mensen met een gedeelde rode draad in hun leven: koken.
Goed, lekker, verrassend eten bereiden. En proeven!
Mark is van huis uit kok. Zijn brede, technische kookkennis combineert perfect met de ervaring van Irene, die als kind van twee koks is opgegroeid met aandacht voor eten. Naast een liefde voor eten is er nog iets dat ons bindt: plezier in het meenemen van anderen op KOOCKavontuur. Dat doen we ieder op onze eigen manier.
Irene over Mark: ‘Een geweldige kok en een harde werker. Ontzettend gedreven om anderen gevoel voor de keuken bij te brengen. Mark kan goed schakelen en weet
ad hoc met verrassende oplossingen te komen. Daarnaast beschikt hij over behoorlijk wat geduld.’
Mark over Irene: ‘Irene is ontzettend goed in het aanbrengen van creativiteit en balans in menu’s. Buiten dat is ze een fantastische gastvrouw die mensen het vertrouwen geeft om dingen uit te proberen. Zelfs als ze je even van tevoren nog verteld hebben dat ze dat echt niet lusten. Haha!
Dé perfecte manier om de culinaire cultuur van een land te verkennen én snel iets te eten. Street food vind je in alle soorten en maten en is overal ter wereld verkrijgbaar.
Tijdens deze workshop maken we verschillende gerechten geïnspireerd op de vele foodstalletjes uit alle windstreken van de wereld.
Een mengeling van wereldsmaken en kooktechnieken.
We creëren nieuwe gerechten door ingrediënten, kruiden, specerijen en
kooktechnieken uit ten minste twee werelddelen samen te brengen.
Veganistisch eten houdt in dat je geen vlees, vis, zuivel en eieren eet of drinkt.
Is dat niet saai? KOOCK maakt vegan eten spannend en lekker!
We laten je zien en proeven dat dierlijke producten geen
‘must’ zijn om heerlijk te eten of je voldaan te voelen.
Vergeten groenten....of juist niet?! Pastinaak, aardpeer, schorseneer, snijbiet,
ze zijn steeds meer te vinden in de supermarkt. Wil je weten welke heerlijk gerechten
je met deze groenten kunt maken? Samen maken we verrassende en gezonde
gerechten zodat we deze groenten niet vergeten.
Een uitdaging voor de gevorderde kok! Koken met gevoel en naar eigen smaak.
De ‘black box’ is gevuld met een dagvers assortiment aan ingrediënten.
Samen overleggen, ontdekken, voelen, proeven, ruiken en uiteindelijk
een menu samenstellen. Ervaar hoe leuk en creatief koken is en laat je
verrassen door een positief resultaat.
Indonesië heeft grote culinaire tradities die zich ontleent aan invloeden
uit de hele wereld doordat het land op het kruispunt ligt van belangrijke
handelsroutes. De Indonesische keuken maakt gebruik van exotische specerijen
en kruiden en KOOCK laat je zien dat het koken van Indonesische gerechten
eenvoudiger is dan je zou denken.